VEE PERDE…


Neil Simon’ın yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, İlyas İlbey’in uyarladığı oyun Sahne 74’te sahneleniyor. Neil Simon’ın “Sunshine Boys” adlı eserinden esinlenilmiş.

Eski iki komedyen Cahide ve Adnan’ın hikayesi anlatılıyor. Efe, Cahide’nin yeğeni aynı zaman menajeri, yıllardır bir araya gelmeyen iki sanatçıyı bir araya getirmeye çabalıyor. Yıllarca küs kalan iki huysuz oyuncunun atışmaları, bitmek bilmeyen çekişmeleri…

Oyun eski sanatçı Cahide’nin evinde geçiyor. Oldukça sade bir ev dekoruydu. Duvarda da Münir Özkül, Adile Naşit, Kemal Sunal, Zeki Alasya, Metin Akpınar ve Müşfik Kenter gibi büyük üstadların fotoğrafları vardı. Uzun zaman sonra sahneye dönmüşler, ne de iyi etmişler…Görünce bir kez daha ne kadar özlediğimi fark ettim. Emeklerine sağlık, alkışları bol olsun.

Oyunda üstadların anılması ve yad edilmesi ayrıca güzel düşünülmüş. En son aktör dediğin nedir ki tiradıyla perde kapandı. Çocukluğumuzdan özlediğimiz iki tiyatrocuyu yeniden sahnede seyretmek keyifliydi. Sizlere de bu ikiliyi yeniden sahnede seyretmenizi öneririm.

Sahne 74, Yasemin Yalçın Tiyatrosu Bakırköy’de kurulmuş. Eski sinema 74 sahnesi yeniden restore edilmiş, aynı zamanda fuaye de çok  nostaljik olmuş. Detay vermeyeyim gidip, görün derim. Tiyatro ve sevgiyle kalın.


Yorumlar