TAK TAK TAKINTI


Laurent Baffie’nin yazdığı oyunu, Ali Poyrazoğlu Türkçeleştirmiş ve yönetiyor. Oyununun original adı “Toc Toc”. Belli ki büyük usta Ali Poyrazoğlu oyunu sahnelerken takıntılara dair pek çok araştırma yapmış ve takıntıları ustalıkla sahneye taşımış.

Oyunun adından da anlaşılacağı gibi tak tak takıntılar, kapıyı çalan davetsiz misafirler…Takıntılarından kurtulmaya çalışan altı kişinin saplantıları ve hikayeleri  anlatılıyor. Takıntılarından kurtulma uğraşları ele alınıyor.  
Oyun psikiyatristin muayenesindeki bekleme salonunda geçiyor. Bu kez diğer oyunlardan farklı olarak sahnede koltuklarda oyunu seyreden seyirciler var. Onlar da hem seyirci hem de grup terapisinin parçaları. Grup terapisi ile iyileşme süreçleri…Dayanışma ile takıntılarından üstesinden gelme çabaları…Bakalım takıntılarının üstesinden gelebilecekler mi? Bir düşünsenize onca takıntıyla hayatınıza devam edebilir misiniz? Ya da ne kadar hayatın tadını çıkarabilirsiniz? Bir de unutmadan oyunda şaşırtıcı bir son sizleri bekliyor…O da sürpriz olsun.

Takıntılar beynimizin davetsiz misafirleridir. Hepimizin küçük, büyük, önemli önemsiz, kendimizde fark ettiğimiz ya da fark edemediğimiz pek çok takıntıları var. Önemli olan aza indirerek, kendimizi yönetebilmek ve üstesinden gelmek…

Oyuncular; Ali Poyrazoğlu, Melih Ekener, Güneş Berberoğlu, Eser Ali Yıldırım, Güneş Emir, Aylin Dönmez, Hasan Akdemir. Her biri çok başarılıydı. Alkışları bol olsun.

Umarım sizler de sezon bitmeden bu oyunu seyredersiniz. Tiyatro ve sevgiyle kalın.



Yorumlar

  1. Sezon bitmeden kesinlikle uzlemek isterim, cok guzel bir yazi olmus oyunla ilgili, kendi adima ayrica tesekkur ederim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder