ASLINDA ÖZGÜRSÜN


Kalemini kadınlar ve kadınların özgürlüğü üzerine kurmuş olan Duygu Asena’nın romanından uyarlanan oyunu uyarlayan ve yöneten Ali Kemal Güven.

Bir tarafta ev hanımı ve monoton bir hayatı olan Belgin (Pelin Öztekin); diğer tarafta kıpır kıpır, bekar, özgür, oldukça enerjik, toplumun belirlediği düzendense gönlünce kendi düzeniyle yaşayan Berna (Emel Çölgeçen). Toplumun dayattığı tabulara karşı çıkarak özgürlüklerinin peşinden gitmeleri, aşkları, hayatları ve özgürlük mücadelelerini konu alıyor.

Her iki oyuncu da çok başarılıydı. Oyun dinamikti, enerjileri hiç düşmedi. Oyunun dekoru, masa ve sandalyeden oluşuyordu. Klasik, sade ve diyaloglar için uygundu. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık. Ve tabiki Duygu Asena’ya da Allah rahmet eylesin. İyi ki de yazmış böyle bir romanı…Her kadının kendinden bir şeyler bulabileceği bir oyun.

Yazımı bitirirken; o ne dedi bu ne dedi diye yaşamak yerine daha çok kendi için yaşamalı insan. Hayat güzel, yapacak çok şey, gidilecek çok yer, okunacak çok kitap, seyredilecek çok oyun var. Sağlık  ve sevgi olsun yeter ki gerisi gelir…

Özgürlüklerinin peşinde, eğlenceli ve iki zıt arkadaşın oyununu umarım sizler de seyretme fırsatı bulursunuz. Kadınların daha özgür olduğu bir yaşam dileğiyle…Tiyatro ve sevgiyle kalın.            


Yorumlar