KAÇ BABA KAÇ


Ray Cooney’nin yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği oyun İrfan Kangı tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda yönetmen oyunda da oynuyor. Klasik Ray Cooney oyunu…Kapı komedisi, açılan kapılan, işlerin karışmasıyla bol yalan, bol kahkaha… Yazarın daha önce “Karmakarışık” adlı oyununu yazarken kapı komedisi vodvil türünden bahsetmiştim. (Tekrar etmiş olmayayım, isteyenler detaylı bilgiyi diğer yazımdan alabilir).

Dr. David Morgan’ın önemli açılış konuşması hazırlarken bir türlü konuşmasına odaklanamaması, Jane hemşirenin 18 yıl sonra hastaneye sürpriz gelişi sonrası  klasik kapı komedyası, bol kapı, ayak üstü kırk yalan ve karışan işler…Aslında günlük hayatımızda gerçeğiyle sıkça karşılaştığımız insan profillerini oyunda seyrettik. Tabii gerçekte olunca oyun kadar keyifli olmuyor. 

Kalabalık oyuncu kadrosunun her biri ayrı ayrı çok başarılıydı. Favori oyuncularım Dr. Ted Bony (Murat Ergür), Dr. David (İrfan Kangı), baş hemşire (Ebru Karanfilci) oldu. Oyun doktorların dinlenme odasında geçiyor. Dekor da oldukça sadeydi. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık.

Sezon bitmeden gidilecek oyunlar listenize ekleyebilirsiniz. Umarım sizler de seyretme fırsatı bulursunuz. Bol tiyatro ve sevgiyle kalın.


Yorumlar

Yorum Gönder