İKİNCİ BAHAR


Alfonso Paso’nun yazdığı, Serkan Budak’ın uyarladığı ve yönettiği oyunda Cihat Tamer, Bedia Ener, Simge Selçuk, Emre Törün ve Serkan Budak oynuyor. Oyunun yönetmeni Serkan Budak, doktor ve anlatıcı rolündeydi.

Bir yandan aşkı geri plana alan, hayatlarını başka idealler ve para kazanmak üzerine kurmuş genç kuşak…Diğer yandan, belirli bir yaştan sonra eşleri vefat ettikten sonra hayata tutunan, hayatının kalanını aşkla huzur içinde yaşamaya çalışan bir üst kuşak…Aşkın her yaşta yaşandığı ve mutlu olmanın yaşının olmadığını bizlere anlatıyor.

Oyuncuların her biri çok başarılıydı. Büyük üstad Cihat Tamer ve Bedia Ener’i sahnede birlikte izlemek ayrıca çok keyifliydi. Cihat Tamer ve Bedia Ener’in oyunun adına uygun ikinci bahar ve kara sevda şarkılarındaki dansları da, enerjileri de harikaydı. Emeği geçen herkesin emeklerine sağlık.

Unutmadan oyunda hoşuma giden ve beni etkileyen bir sözü sizlerle paylaşmak isterim; “Hayatın rüzgar gibi akıp gittiğini bilseler, acele etmezlerdi”. Hayat akıp giderken, bazı şeyleri pas geçmemek lazım, dolu dolu yaşamak ve biraz da gelişine, acele etmeden yaşamak lazım…

İçinde aşk, romantizm olan bu keyifli oyunu izlemenizi öneririm.
Tiyatro, sevgi ve aşk yanı başımızda olsun…


Yorumlar