BAVUL


Sam Bobrick’in eseri, Ekin Tunçay Turan’ın çevirisiyle, Levent Tülek tarafından uyarlanmış ve yönetiliyor. Oyunun orijinal adı, “baggage”. 2009 yılında filmi oynamış. Yurt dışında da tiyatrolarda sahnelenmiş. Yazarın eserlerinden ülkemizde oynanan diğer oyunlar; Yolcular, Sırf Cinayet, Travis Pine-Halktan Biri, İki Bekar, Baş Belası (Ankara DT)…Bavul, yazarın izlediğim ilk oyunuydu.

Bir yanda huysuz, pinpirikli bir adam, Bedri Kırçıl; diğer yanda yalnız ve meraklı bir kadın Filiz Kavak…Bodrum dönüşü havaalanında bavullarının karışmasının üzerine işler sarpa sarıyor. Deli arkadaş Didi ve çatlak bir psikiyatrist de işin içine girince…

Çiçek Dilligil, Bekir Aksoy, Mert Asutay, Yasemin Hadivent oynuyor. Her biri çok başarılıydı. Oyun, mutfak ve salondan oluşan oldukça sade bir ev dekoruyla Filiz’in evinde geçiyor. Kostümler günlük giyime uygun, sadeydi. Oyunun müzikleri Bora Öztoprak’a ait. Oyunda emeği geçen herkesin emeklerine sağlık.  

Karışan bir bavul, iki kişinin hayatını nasıl değiştirir ve nelere sebep olur? Bol esprili ve keyifli bu oyunu seyretmenizi öneririm. Tiyatro ve sevgiyle kalın.




Yorumlar

  1. Yorumdan okudugum kadariyla cok eglenceli bir oyun:)) devlet tiyatrosu oyunu sanirim degil mi? Hala oynuyor mu oyun?

    YanıtlaSil
  2. Evet çok keyifli bir oyun :) Daha önce Devlet Tiyatro'sunda da oynamıştı. Yazmış olduğum özel oyun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder