UZLAŞMA


Oyun yazarı ve oyuncu Chloe Lambert’in yazdığı, Zeynep Su Kasapoğlu’nun çevirdiği ve Aslı İçözü’nün yönettiği oyun İBBŞT’de sahneleniyor. Adından da anlaşıldığı gibi konusu uzlaşma.

İki buçuk senedir ayrı olan Anna ve Pierre, anlaşmazlıklarından dolayı hakimin atadığı arabuluculara yönlendiriliyor. Biri fazlasıyla pinpirikli, diğeri işkolik, sürekli birbirini suçlayan, tartışan bir çift.. Aile mahkemesinin atadığı arabulucular ile uzlaşma toplantılarına katılıyorlar. Çiftin bilançosu ele alınıyor.  Çocukları Archimede için anlaşmaya çabalayan, iletişim kurmaya çalışan anne ve babanın yanı sıra, arabulucular Isabelle ve Jeanne ın da, çiftin dışında iç hesaplaşmaları da ortaya dökülüyor.

Oyunun broşüründe Aslı İçözü, oyunu umuda yolculuk olarak tanımlamış ve sözünü “En çok en yakınlarınızı üzmeyin bir düşünün, düşünelim!” olarak bitirmiş. Ne kadar da doğru.. Bazen en çok en yakınlarımızdakileri üzüyoruz. Hepsi de genellikle küçük, çözülebilecek şeyler.. Uzlaşmanın aslında zor olmadığını, her zaman orta bir yol bulunabileceğini ve bir çözümün olduğunu bize gösteriyor. Paylaşamadığımız, inatlaştığımız şeyler çok saçma olabiliyor bazen.. 

Oyundaki dört oyuncunun her biri çok başarılıydı. Benim favorim arabulucu rolündeki Isabelle (Işıl Zeynep) oldu. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık.

Anneanne torun olarak gittiğimiz oyunu biz çok keyifle seyrettik. Bakalım çift uzlaşma yolunda neler yaşayacak? Umarım siz de bu güzel oyunu seyretme fırsatı bulursunuz. Tiyatro ve sevgi dolu günlerde kalın..

Yorumlar

  1. Super!, ben de gidecegim mart atinda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öneririm :) On iki öfkeli adam gibi sürükleyici bir oyun olmuş.

      Sil

Yorum Gönder