POLYANNA


Eleanor H. Porter’ın dünyaca ünlü eseri, Binnur Şerbetçioğlu’nun uyarladığı, yönettiği ve şarkı sözlerini yazdığı oyun İBBŞT’de sahneleniyor. Adından çocuk oyunu gibi anlaşılsa da, 7’den 77’ye her yaşa uygun bir oyun.

Hepimizin de konusunu bildiğimiz gibi Polyanna, hayat dolu, neşeli, cıvıl cıvıl bir kız çocuğudur. Annesi ve babası öldükten sonra Polly teyzesinin yanına yerleşmesiyle birlikte, hayat enerjisiyle evdeki herkesin hayatlarına dokunur.

Kalabalık oyuncu kadrosu genel olarak çok başarılıydı. Oyundaki favori oyuncularım Polly teyze (Ezgim Kılınç) ve hizmetçisi Nancy (Nazan Yatgın Palabıyık) idi. Dekor olarak kitap şeklinde evler tasarlanmış, kitaplar döndürüldüğü zaman da evin içini görünüyor. Görsel ağırlıklı ve dikkat çekici dekor, gözü yormuyordu. Oyundaki şarkılar da keyifli ve oyuna uygundu.

Hayata olumlu bakmak gerektiğini ve aslında her zaman krizleri fırsata çevirebileceğimizi hatırlattı oyun bir kez daha bizlere. Yazımı sonlandırırken, oyunun broşüründe yer alan güzel bir Çin atasözünü sizlerle paylaşmak isterim.
“Değiştirebildiklerimizi değiştirebilsek
 Değiştiremediklerimizi kabullensek
 Bir de bunları birbirinden ayıracak aklımız olsa”.

Güzel düşünelim güzel şeyler yaşayalım. Tiyatro ve sevgiyle kalın.

Yorumlar