FELATUN BEY İLE RAKIM EFENDİ


Tanzimat dönemi yazarlarından olan Ahmet Mithat Efendi’nin yazdığı, Selçuk Soğukçay’ın oyunlaştırdığı, şarkı sözlerini yazdığı ve yönettiği müzikli oyun İBBŞT’de sahneleniyor.

Felatun Bey, son derece zengin bir aileden gelen, batılılaşmayı eğlence anlayışıyla algılayan, batı hayranı bir gençtir. Rakım Efendi ise, Felatun Bey’in tersine, fakir, dadısı Fedayi tarafından yetiştirilen, batılılaşmayı doğru algılayan, bir yandan da geleneksel kültürüne sadık kalan ve yetkinlikleriyle para kazanmaya çalışan bir genç…Aynı zamanda iyi bir eğitim almış olan, çevresi tarafından sevilen ve saygı duyulan biri..İstanbul’da geçen oyunda bu iki gencin hayatları, yanlış batılılaşma ve Batının olumsuz yanları ironik bir dille ele alınıyor. Aynı zamanda özentilik, kendi kültüründen uzaklaşma, birtakım ahlaki değerleri yitirme gibi duyguları da düşündürüyor insana. Günümüzde konuşulan “Küresel düşün, yerel hareket et” sözünü de doğrular nitelikte mesaj veriyor aslına bakarsanız değerli arkadaşlarım.

Başarılı ve kalabalık oyuncu kadrosu, hikayeye uygun oyun müzikleri ve orkestrasıyla oyun sürükledi biz seyircileri de. Umarım sizler de seyretme fırsatı bulursunuz ve beğenirsiniz. Hayatınız tiyatro ve sevgi dolu geçsin. Sevgilerimle..


Yorumlar