HİSSE-İ ŞAYİA (BİR EVLİLİK KOMEDİSİ)


Meşrutiyet dönemi tiyatrosunun öncülerinden olan, İbn-ür Refik Ahmet Nuri Sekizinci’nin yazdığı, pek çok oyunda oynayan ve pek çok oyunu yöneten Tarık Şerbetçioğlu’nun yönettiği oyun İBŞŞT’de oynuyor. Dönemin güldürü yazarlarından olan Ahmet Nuri Sekizinci’nin aynı zamanda Fransızcadan da tiyatromuza pek oyun kazandırdığı bilinmektedir.

Ayrıldıktan sonra kızlarını bir türlü paylaşamayan çiftin bitmeyen kavgaları...Süregelen kadın-erkek ilişkilerini komik bir dille anlatan oyunda, arada kalan ve paylaşamadıkları (hisse-i şayia) kızlarının öyküsü en eğlenceli haliyle sahneleniyor. TDK’ye göre Hisse-i Şayia, ortak mülkiyette ayrılmamış pay anlamına geliyor.

Kalabalık oyuncu kadrosu genel olarak çok başarılıydı. Özellikle ayrılan anne babayı oynayan duayen Zihni Göktay ve Hikmet Körmükçü harikaydı. İki perdelik, oldukça uzun oyunda keyifli zaman geçireceğinize garanti veririm. Oyunun dekoru fazlasıyla görkemliydi. Döneme uygun olarak seçilmiş ve tasarlanmıştı.

Zihni Göktay güncel esprileriyle her zamanki gibi mesajlar verdi. Daha önceden Cibali Karakolu ve Lüküs Hayat’ı seyredenler iyi bilirler J Allah uzun ömür versin sahnede uzun yıllar daha seyretmek istediğim bir oyuncu. Tabii ki oyuna emek veren herkesin emeklerine sağlık. Tiyatro ve sevgiyle kalın.







Yorumlar