NİCE YILLARA


     Tuncay Özinel’in yazıp, Göksel Kortay’ın yönettiği oyun Nice Yıllara…İki perdelik, tek kişilik bir oyun. Adından da anlayacağınız gibi doğumgünü kutlaması…Ama bu kez çok başka bir doğumgünü, yalnız, içe bakış ve bir aktrisin hayat hikayesi…Tek kişilik bu oyunda Kaynanaların Döndüsü, Baskül ailesinin Zerafeti Defne Yalnız oynuyor. DT’nin çınarı, Allah uzun ömür versin…

      Oyunda eskiden oyuncu olan Zerrin Karaman’ın yaşamı, kalabalıklar içindeki yalnızlığını seyrediyorsunuz. Bize söyleyeceği o kadar çok şey vardı ki...İnsan ister istemez kendi içinde sorgulamalara başlıyor. Tek kelimeyle tek kişilik muhteşem bir performanstı. Emeğine sağlık.

       Tek kişilik oyun risklidir. Başta önyargıyla gidilir genelde…Zordur, ya çok mutlu ayrılırsınız ya da çok mutsuz. Bana göre arası yok. Bu oyun mutlu ayrılabileceğiniz bir oyun.

        Güzel oyunculuk dışında, başarılı bir sahne tasarımı da vardı. koltuk, sehpa, soyunma paravanı, oyuncu Zerrin Karaman’ın kostümleri, olmazsa olmaz mask ve çerçeveler vardı. Ve tabi ki çalmayan telsiz telefon...Teknolojinin vazgeçilmez ve hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan, sanal iletişimin yoğun olduğu şu günlere uyum sağlama amaçlı olsa gerek.

        Sezon bitmeden gidilecekler listenize eklemenizi öneririm. Sevgiler…


Yorumlar